Monday, 8 July 2013

Lulu dan Lala..antara kesayangan keluarga..


Ini Lulu..sangat mengada..

Lagi satu aksi Lulu..over sokmo
Lala..sibuk menyaksikan Man u game

Lulu...aksi merajuk
Lala..teruknya tidur

Lulu..pengsan

Lulu...aksi terlampau
Lala dan Lulu..antara kucing kesayangan keluarga

Lulu lagi..

Kaki tidur dua beradik ni..Lala dan LuluSelama dua tahun kami sekeluarga tidak mencari pengganti Gebu sejak kematiannya sehinggalah Uncle Mohd Rawi (actor) memberikan kami Lala dan Lulu..dua beradik yang sangat cantik. Kedua-duanya amat manja, toilet trained dan sentiasa aktif menggamatkan rumah kami sekeluarga. Kami membiarkan keduanya lepas bebas dalam rumah kerana mereka memilih untuk membuang air di tandas, dan tandas diruang bawah menjadi mangsa kucing berdua ini.
Lala sedikit nakal, suka mencuri2 keluar..sedangkan Lulu agak takut untuk keluar..akibatnya Lala pregnant dan melahirkan anak sebanyak 3 ekor, satu mati waktu melahirkan, satu lagi mati dipukul kucing jantan sewaktu bermain dibelakang rumah dan yang hidup hanya seekor..Simba. 
Sayangnya Lulu dan Lala hanya bersama kami dalam setahun..hilang seekor demi seekor diambil jiran..puas kami sekeluarga mencari tapi tak berjumpa...sedih sangat2..ada terdengar suara Lala dan Lulu bila kami panggil sewaktu mencari tapi tidak kelihatan kelibatnya..
No comments:

Post a Comment